Thursday, June 4, 2009

Sahabatku...Salam Imtihan...

Salam....
Kalian, maafkan daku kerna lama tak mengupdatekan blog sendiri...huhu
Wahai blog...maafkan tuanmu ini...
masih takde pengurusan waktu yang baik...
in pun mencuri masa sedikit...meluahkan apa yang perlu diluahkan..(~_~)

Wahai kengkawan ku sekalian...
dari segenap pelusuk dunia...
ini untuk korang..
ini untuk hampa semua...
yup, for you,
untuk hangla...untuk sapa lagi...(^^)


maafkan daku wahai sahabat
tanpa menyedari batas masa dan ketika
jarak antara kita semakin berjauhan

aku tak daya sahabatku
aku sedang berjuang
aku sedang bersiap sedia ke medan pertempuran
yang tak kupasti akan kemenangannya
yang kuragui persiapan untuknya
bersediakah aku?
mampukah aku? (T.T)

wahai sahabatku, maafkan daku melalaikanmu
maafkan daku tidak bertanya khabar tentangmu
aku sedang cuba
memenuhi hak kepada yang berhak
hak seorang anak
seorang kakak
seorang adik
seorang sahabat
dan seorang hamba

wahai sahabatku,
berikan daku doamu
salurkan daku semangatmu
kirimkan daku doronganmu
agar kita sama2 berjaya dalam jihad ini


Jihad,
Itulah hak yang harus ditunaikan
Itulah hak yang hampir setiap dari kita tempuhi
buat mereka yang bergelar pejuang
buat kita yang digelar pelajar

Daku tahu kau jua sedang berjihad di sana
aku tak pernah lupa
dan aku takkan lupa
selagi nafaskan dipanjangkan Tuhan
selagi ingatan kuberpaut pada memori kita
Susah senang yang pernah kita redahi
dengan kehendakNya
aku takkan lupa
siapalah aku...
tanpa dirimu
sahabatku

Salam Berjuang di medan ini..




mungkin ada dikalangan sahabat yang dah abis exam
Alhamdulillah...
seronokla hampa..(^^)
sekarang turn korang pulak mendoakan sahabatmu yang satu ini...
huhu....

ucapan maaf sekali lagi bagi siapa yang rasa diabaikan...huhu
tak pernah terlintas tau!!
(T.T)
lagipun *sebagai manusia, aku sayang padamu..(^^)

*quote laksamana sunan dalam trilogi bagaikan puteri Ramlee Awang Mursyid..hehe(^^)

baiklah rakan2...
mau sambung stadi...
doakan kejayaan bersama...
**FasTaBiQuL kHaiRaT**

3 comments:

  1. Latifah_abdullahJune 6, 2009 at 6:43 PM

    salam...
    wahai sahabat dan buah atiku aleen...
    xsemestinya buah ati untk pakwe je...heheh
    dah nk exam ke???
    good luck taw..wish u da best....
    smoga yg tebaik untuk kamu...
    chaiyok2...
    aku akan m'doakn hg...
    wassalam

    ReplyDelete
  2. Ye tipah...aku dah nak exam...
    sori sangat coz aku rasa lost contact ngn kwn2 msia wat seketika...huhu
    internet wat hal plak...
    bila dah ok...exam plak menanti...huhuhu....

    sori tipah...
    neway tanq....
    rindu kamuu(T.T)

    ReplyDelete
  3. aku pon dh bes exam..hehehe
    leen, catch my blog k!

    ReplyDelete